Kirjoittaja: Tommi Mäki

Julkaistu: 10.1.2024

Tags : Instagram, Verkkosivut

Miksi pelkkä Instagram ei riitä?

Tässä artikkelissa sukellamme siihen miksi Instagramin käyttö yksinään ei tarjoa tarpeeksi laajaa näkyvyyttä yrityksellesi. Haluamme tuoda esille kriittisiä syitä, miksi verkkosivut ovat olennaisia suomalaisille pk-yrityksille heidän digitaalisen läsnäolonsa rakentamisessa.

Verkkosivut luovat ammattimaisen brändi-identiteetin

Instagram tarjoaa erinomaisen alustan visuaalisen sisällön jakamiseen, mutta se ei yksinään kata kaikkia brändäyksen elementtejä. Verkkosivut toimivat yrityksesi digitaalisena käyntikorttina, jossa voit esitellä yrityksesi tarinan, arvot ja ainutlaatuisuuden kokonaisvaltaisesti. Ne mahdollistavat syvällisemmän ja monipuolisemman brändi-identiteetin rakentamisen, joka sisältää paitsi visuaalisen ilmeen myös laajemman sisällön, kuten yrityksen historiikki, tiimiesittelyt ja yksityiskohtaiset hinta-, ja palvelukuvaukset . Tämä syvempi ja kattavampi esittely vahvistaa yrityksesi ammattimaista imagoa ja voi tehdä vaikutuksen sekä potentiaalisiin asiakkaisiin että sidosryhmiin.

Hakukoneystävällisyys – Näkyvyyttä googlessa

Vaikka Instagram-profiilit voivat olla hyödyllisiä brändin näkyvyydelle, ne eivät yleensä sijoitu korkealle hakukonetuloksissa, rajoittaen näin yrityksesi online-näkyvyyttä. Verkkosivut voi sen sijaan kehittää hakukoneoptimointia (SEO) silmällä pitäen, tämä parantaa yrityksesi näkyvyyttä hakukoneissa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kun potentiaaliset asiakkaat etsivät Googlesta tuotteitasi tai palveluitasi, he löytävät yrityksesi helpommin. SEO-strategiat kuten avainsanojen optimointi, laadukkaan sisällön tuottaminen ja sivuston tekninen optimointi ovat avainasemassa tässä prosessissa.

Laajempi sisällön esittelymahdollisuus

Instagram rajoittuu lyhyisiin teksteihin ja yksittäisiin kuviin tai videoihin, kun taas verkkosivut tarjoavat paljon laajemman alustan yrityksesi sisällön esittelyyn. Voit luoda kattavia tuotesivuja, jakaa asiakastarinoita, blogipostauksia, uutisia ja tietoa yrityksestäsi. Tämä monipuolisuus ei ainoastaan auta asiakkaitasi ymmärtämään paremmin tarjoamiasi palveluja ja tuotteita, vaan myös rakentaa luottamusta ja asiantuntijuutta alallasi. Lisäksi, hyvin suunnitellut ja informatiiviset verkkosivut voivat toimia tehokkaana työkaluna asiakassuhteiden ylläpitämisessä ja syventämisessä.

Verkkokaupan mahdollisuus

Instagramin ostotoiminnot ovat askel kohti sosiaalisen median kaupankäyntiä, mutta ne eivät tarjoa täysin integroitua verkkokaupan kokemusta. Omilla verkkosivuillasi voit perustaa täysin toimivan verkkokaupan, jossa asiakkaat voivat selata tuotevalikoimaasi laajasti, tehdä ostoksia ja suorittaa maksuja helposti ja turvallisesti. Verkkokaupan integrointi sivustollesi ei ainoastaan laajenna myyntikanaviasi, vaan myös tarjoaa asiakkaille vaivattomamman ja ammattimaisemman ostokokemuksen. Lisäksi se mahdollistaa paremman asiakastiedon keräämisen ja personoidumpien markkinointistrategioiden toteuttamisen.

Oman domainin edut

Oman domainin käyttö verkkosivuillasi ei ainoastaan lisää brändisi ammattimaisuutta, vaan myös helpottaa sivustosi löydettävyyttä ja muistettavuutta. Domain antaa yrityksellesi ainutlaatuisen osoitteen internetissä, joka erottuu selkeästi ja vahvistaa yrityksesi identiteettiä verkossa. Se luo kuvan vakavasti otettavasta ja vakiintuneesta yrityksestä. Oman domainin kautta voit myös perustaa yrityssähköpostin, joka lisää ammattimaisuuden tunnetta ja parantaa viestintää asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä verkkosivut, jotka vievät yrityksesi seuraavalle tasolle!

Meidän tiimimme on erikoistunut suomalaisten pk-yritysten verkkosivujen luomiseen. Ymmärrämme, että jokainen yritys on ainutlaatuinen, ja siksi tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja, jotka vastaavat juuri sinun liiketoimintasi tarpeisiin. Keskitymme luomaan hakukoneystävällisiä, visuaalisesti houkuttelevia ja käyttäjäystävällisiä sivustoja, jotka tukevat yrityksesi kasvua ja tavoitteita.
Tommi Mäki
| Web Developer @ WebFin